NAKON što je dogovoren moratorijum po pitanju registarskih tablica, "na maksimum" će biti pojačani pritisci na Beograd, ali i Prištinu, da sednu za pregovarački sto na kojem će biti nemačko-francuski, odnosno predlog Evropske unije za Kosovo.

doktor

26.11.2022. 10:11

Nemackoj treba jeftina radna snaga sa Kosova ( staracki domovi i bolnice su u totalnom deficitu ) i treba im mesto gde da odloze i lageruju svoj radioaktivni otpad ( u Nemackoj ga nigde ne zele ) ! Zato zele da odvoje Kosovo od Srbije , jer ce onda oni i Francuzi tamo raditi sta god hoce !! Kosovo ce biti njihova deponija za otpad i to bez ljudi koji bi protestvovali !

Dragan R

26.11.2022. 11:03

Не знам где налазите овакве "стручњаке"? Ноторна је глупост да "Запад може да елиминише косовски преседан кроз договор Београда и Приштине и да поврати своју моралну супериорност у односу на Русију" као што тврди неки Граовац из једне од милион НВО, које у Србији ничу као печурке после кише. Никакав накнадни спорзум не може да поништи чињеницу да је Запад брутално погазио међународно право злочиначком агресијом на Србију и отимањем дела територије наше земље. Све и да потпишемо такав споразум (којим на било који начин прихватамо независност тзв Косова) он ће за будуће генерције бити обавезујући и важан као "лањски снег". Правно је неважећи сваки уговор (споразум) који је последица неправних акција (агресија на Србију) и који није израз слободне воље страна потписница већ је настао под притисцима, претњама и уценама, чему је Србија у овим преговорима очигледно изложена. А морално? Да ли неко заиста мисли да се једним папиром из главе и срца Срба може избрисати осећај да је КосМет родно место нашег народа и државе? Дакле, на столу су само две могућности. Једна је да са Шиптарима заиста постигнемо компромис који ће дугорочно решити вековне проблеме, а друга да нас силом натерају да на папиру прихватимо тзв независно Косово. Ова друга опција није добра

Dejan

26.11.2022. 11:30

U papir Makrona i Solca moze da se uvede pitanje ZSO ali i treba onda da se uvede i pitanje statusa Kosmeta kao i povratak vojske i policije drzave Srbije na Kosmet.

Dux

27.11.2022. 07:40

Nemacka je pre osamdeset godina bila fasisticka zemlja i zbog toga je podeljena, dok Srbija to nije, pa je zbog toga Isingerov predlog modela "dve Nemacke" nezakonit i glup.