VANREDNA SEDNICA: Šta se dešava na KiM nakon izlaska Srba iz pravosudnih institucija

Novosti online

07. 11. 2022. u 13:10

SUDSKI savet lažnog Kosova zaseda danas vanredno, nakon odlaska srpskih sudija i tužilaca iz pravosudnih institucija, prenosi Kljan Kosova.

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА: Шта се дешава на КиМ након изласка Срба из правосудних институција

Foto: D. Milovanović

Sastanak je počeo u 12 časova, piše Kosovo-onlajn.

Srpske sudije i tužioci, kao i administrativno osoblje Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici, koji je bio i jednini multietnički sud na Kosovu, danas su podneli ostavke, sledeći primer srpskih policajaca, čelnika lokalne samouprave, kao i odbornika u skupštinama opština na severu Kosova.

Podsetimo, srpske sudije i radnici pravosuđa dali su danas izjave u zgradi Osnovnog suda u južnom delu Kosovske Mitrovice nakon što su i zvanično napustili svoja radna mesta.

- Ovo je emotivan trenutak, to sve govori o tome koliko smo mi imali jedan profesionalni odnos, koliko smo zajednički dali, svako od nas ponaosob, svoj doprinos da zaista budemo najbolji sud. Emotivno smo ovo teško preživeli, što govori da smo kao ljudi lepo sarađivali - navela je Ljiljana Stevanović.

Kako je Stevanovićeva istakla, svi radnici srpske nacionalnosti su danas izašli iz sudova - 150 radnika pravosuđa, među kojima 20 sudija, zajedno sa ograncima u Leposaviću i Zubinom Potoku.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)