KURTI SE OPET IGRA VATROM ZBOG TABLICA: Kosovska policija Srbima na KiM masovno šalje SMS poruke da uzmu RKS oznake

D. M. - D. Z.

26. 10. 2022. u 06:00

IZ "kuhinje" premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija juče su stigle dve loše vesti za Srbe na Kosovu, a sa ciljem da se naši sunarodnici dodatno zaplaše, izazovu nove nestabilnosti i sever etnički očisti.

КУРТИ СЕ ОПЕТ ИГРА ВАТРОМ ЗБОГ ТАБЛИЦА: Косовска полиција Србима на КиМ масовно шаље СМС поруке да узму РКС ознаке

Foto D. Milovanović

Najpre je Kurti upozorio da rok do 31. oktobra za preregistraciju srpskih tablica neće biti produžen, iako su odlaganje od 10 meseci od njega izričito zahtevali SAD i ostale zemlje Kvinte, kao i Evropska unija, jer je i pokroviteljima kosovske nezavisnosti očigledno jasno da je to korak ka izazivanju nove krize. Kurti se oglušio na sve to pa su tako iz kosovske policije tokom jučerašnjeg dana Srbima sa KiM stizale SMS poruke da što pre preregistruju tablice.

Kurtijeve opasne planove da izazove nove nerede dodatno je "dosolila" poslanica njegovog "Samoopredeljenja" Šćipe Mehmeti Selimi, koja je najavila da će skupštini uputiti zahtev da se na Kosovu uvede obavezni vojni rok, iako lažna država po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN nema pravo na svoju armiju!

Aljbin Kurti, Foto AP

Da predstoje teška vremena za naš narod na KiM juče je upozorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

- Država će biti uz Srbe na Kosovu, koji su pokazali da ne žele da slušaju ni Kurtija, ni druge, već sebe i svoju savest i žele da se poštuju njihova prava.

Na Kurtijeve nove poteze reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je istakao da premijer lažne države "džaba menja taktiku":

- Sa promašenih video-spotova Kurti je sada prešao na SMS poruke. Srbi neće njegove RKS tablice, već registarske oznake države Srbije! I to su mu pokazali na severu - dve preregistracije od 9.000 - naveo je Petković na "Tviteru".

Prema rečima Milana Radojevića, gradonačelnika Severne Mitrovice, proces preregistracije koji Priština pokušava da pokrene još jedno je grubo kršenje briselskih sporazuma.

- Iako su pritisci iz Prištine svakodnevni, Srbi ih lakše podnose kada znaju da je naša država uz nas. Na sve jednostrane poteze Prištine, Srbi na KiM daće jedinstven odgovor kao i u ovom slučaju. Verujemo svojoj državi i predsedniku, a ne lažima Kurtija - ističe za "Novosti" Radojević.

Kurtijevi jastrebovi tokom celog jučerašnjeg dana "minirali" su sve pokušaje za stabilizacijom situacije i povezivanjem regiona, pa se tako oglasila i ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Donika Gervala, koja je još jednom odbacila mogućnost da Priština postane deo inicijative "Otvoreni Balkan", koju je nazvala opasnom ne samo za Balkan, već i za celu Evropu.

- "Otvoreni Balkan" će otvoriti vrata mnogim različitim kineskim i ruskim uticajima na evropskim tržištima - poručila je Gervala u već poznatom maniru albanskih političara sa KiM, koji od izbijanja rusko-urkajinskog sukoba podgrejavaju narativ da je Srbija eksponent pre svega interesa Moskve u regionu i da će izazvati nove sukobe.

Foto D. Milovanović

GRAĐANI SPREMNI NA PROTESTE

BLIZU dve trećine ispitanika na severu Kosova i Metohije potvrdilo da je spremno da učestvuje na protestima i u građanskoj neposlušnosti ukoliko dođe do oduzimanja vozila od strane kosovske policije zbog nezamenjenih registarskih tablica, rezultati su istraživanja NVO "Humani centar Mitrovica" iz Severne Mitrovice. Njihovo istraživanje obuhvatilo je 150 ispitanika. U istraživanju, koje je juče predstavljeno, čak 77 odsto ispitanika smatra da će im kosovska policija oduzeti vozilo ukoliko ga ne preregistruju do 31. oktobra, dok je 23 odsto delimično sigurno da će im vozilo biti oduzeto.

SUMNjE OKO UBISTVA IVANOVIĆA

PREDSEDNIK Vučić rekao je juče da ne zna ništa o hapšenju Srbina, navodnog saradnika Zvonka Veselinovića, pod optužbom da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, kao i da sumnja u verziju ovog zločina koju iznosi Priština:

- I do sada se pokazalo da su tokom procesa sve osumnjičene pustili i odustali od optužnica, nema je ni za Milana Radojičića. Ni u ovom slučaju nam ništa nisu poslali.

Sumnjam u njihovu verziju događaja s pravom na osnovu onoga što su naše službe radile.

BONUS VIDEO

BORISLAV NOVAKOVIĆ NAPRAVIO INCIDENT: Umalo tuča u Skupštini na posebnoj sednici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!