10 GODINA NAJBRŽEG NAPRETKA SRBIJE Vučić: Ostaće iza mene bolnice, pruge, stadioni, muzeji...

Novosti online

20. 10. 2022. u 21:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ističe da čovek koji je u politici svakog dana razmišlja o ostavci, i da je to rekao ne zato što je slabić ili lenj.

10 ГОДИНА НАЈБРЖЕГ НАПРЕТКА СРБИЈЕ Вучић: Остаће иза мене болнице, пруге, стадиони, музеји...

Foto: N. Skenderija

- U ovom trenutku imam na istorijskom maksimumu podršku građana Srbije. Mi smo za 10 godina uradili više nego drugi za 100 godina. Ostaće iza mene bolnice, pruge, stadioni, Hram Svetog Save, muzeji... Do toga da su plate skočile na 720 evra, to je skok od 120 odsto za 10 godina. Minimalac sa 15.000 povećan na 40.000 dinara. To su velike stvari. Ja ne bežim od odgovornosti. O ostavci mogu da razmišljam zbog države, da nam kupim vreme kako bi se pronašlo rešenje. Ali u ovom trenutku ja ga ne vidim. Spreman sam da razgovaram, ali nam nisu dali šansu. Nadam se da će to što sutra dobijem biti nešto drugačije od onoga što su objavili albanski mediji - kazao je on.

Vučić ističe da ne govori da će uskoro podneti ostavku, ali da i ta opcija mora da postoji.

- To donosi Srbiji od šest do devet meseci. Ne bih mogao da se kandidujem, ali sam kupio vreme svojoj zemlji, da spasim našu državu. Ja kao iz topa mogu da pucam o tome šta smo uradili. Ovo su bili 10 godina najbržeg napretka Srbije. Svi ovi koji me ne vole, i oni su srećni danas u svoja četiri zida, znaju da će Vučić rešiti pitanje gasa i struje - rekao je on.

Foto: TV Prva printskrin

On je dodao da je spreman da rizikuje svoju karijeru zbog mira i stabilnosti, i da nema problem sa ostavkom.

- Ja sam zadovoljan kada vidim da narod poštuje nečiji rad. Ljudi vide ko radi i ko se bori, ali ja znam kada smo došli u tešku situaciju, ne svojom krivicom. Kada bi vam govorio koliko dugo ne mogu da zaspim, i znam zašto štrčimo i smetamo sada. Srbija kvari celu priču, mi štrčimo. Bilo bi lako da je samo Rusija prekršila Povelju UN, ali ovi sa Zapada imaju problem pošto postoji mala zemlja protiv koje su oni prekršili sva pravila. Njima je jedini izlaz da se postigne bilateralni sporazum Beograda i Prištine, ali ja moram da vidim nešto bolje od ovoga što je ponuđeno. Kurti+ ili Ahtisari- plan ne možete da nam prodate - istakao je predsednik.

BONUS VIDEO: Ovako je javnost prvi put čula za Matiju Bećkovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (52)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)