POSLANIK Evropskog parlamenta, hrvatski socijalista Tonino Picula, čiji je amandman na izveštaj o proširenju EU danas usvojio Komitet za spoljnu politiku EP, izjavio da Beograd mora da donese odluku da li je Srbija za članstvo u Uniji i da se smanjuje manevarski prostor za drugačiju politiku.

Komentari (19)

uzas

13.10.2022. 15:41

Odgovor je: kategoricki NE. Sa vama,nacistima,i prodanim dusama,naravno,nikada. Imate vasu USRULJU,pa se drzite vi nje,i daleko ce da dogurate. Do prosjackog stapa!!!!

Ljubica

13.10.2022. 16:00

Dali vi treba da budete licemerni ? Naravno da ne, ali ipak tražite od Srbije da seče granu na kojoj sedi, a za sebe uzimate pavo da po potrebi izuzimate pojedine zemlje EU iz sankcija. Plenković,Kurti, Djukanoviić, Izetbegović,Picula i ostali, svi su vodjeni samo jednim motivom, kako da naštete Srbiji i sruše Vučića.

Mija

13.10.2022. 16:08

Ta lažna demokratska tvorevina bivših i sadašnjih kolonizatora neće još dugo izdržati nalete kauboja koji će ubrzo zabiti zadnji čavao u smrtni kovčeg te nazovi UE. Što pre to bolje.

Aleksa

13.10.2022. 16:14

Mene samo plase ovi naši, da ne izdaju i Srbiju i Rusiju. Vecina građana Srbije ne zeli u EU. Treba da se raspise referendum, pa da vidimo koliko je ljudi za to a koliko je protiv i to je najpostenije. Nemojte nas uvoditi u savez sa nekim sa kim vecina građana nece da živi u zajednici.

Luka

13.10.2022. 16:44

Politiku kuda svi tu i čoravi Mujo,posebno naglašena od neprijatelja srpskog naroda nebi trebalo da sledi Srbija.Zasljepljeni poslušnosću neće da vide posljedice te svoje politike po narode Evrope.

Nikola

13.10.2022. 17:38

Da li je Srbija za članstvo u EU, treba da odluče građani Srbije, a ne političari koji se nadaju mestu nekog činovničića u briselskoj birokratiji za masnu platu! NE U EU!

Andrej

13.10.2022. 17:51

Republiko Srbijo , ovo je konacno izvanredna prilika da zbog odbijanja dozvole i prisustvo gosp. Petkovica kao vodje pregovora sa Pristinom, na ustolicenju naseg Patrijarha u Peckoj Patrijarsiji kao i insistiranju evropske unije na poboljsavanju odnosa sa Hrvatskom, prekinete dalje pregovore o Kosovu i Metohiji, kao i da u Skupstini Srbije konacno izglasate rezoluciju o hrvatskom, ustaskom genocidu nas Srbima, Jevrejima i Romima i od medjunarodnih institucija zatrazite hrvatsko priznanje i izvinjenje. Srbijo dodji sebi , digni glavu gore i oduzi se pobijenim srpskim pobijenim civilima.

Slaven

13.10.2022. 18:09

Mi.ne bismo bili te srece kao Hrvatska da smo jednom sa Hitlerom a posle sa pobednicima u drugom svetskom ratu. A inace u koju EU...mozda pre ako se Evropa vrati sebi pa da usvajamo neke zdrave standarde.Ovo sada je mrak.

Saša

13.10.2022. 18:20

Осећају да им је крај близу па су нервозни, само реже и лају! Даће Бог да вам видимо лећа и да на коленима дођете да нас молите да вам опростимо што сте нас уцењивали и малтретирали разним обећањима!

Miki Zg

13.10.2022. 18:55

Komična pitanja ovog bodljikovog praseta :Da li je Srbija na putu EU .Najveće ocjene bi dobila od takovih da je usaglašena s EU marionetama da Srbija sutra prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Rusiji -tj. sama sebi .Odda bi se grijala ove zime na košavu ?

Mira

14.10.2022. 17:41

Svi konentari su jefnoumni,što ne verujem.Nisam za sankcije,ALI Rusija je predaleko,sa njom nemamo neke ekonomske odnose.Sada samo mi nemamo rusku naftu,a svi drugi je imaju.Treba raditi hladne glave.Od evrope imamo ekonomske koristi,a od Rusije ,možda,veto zbog Kosova i Metohije.E,sad,ako hoćete da osiromašili,onda okrećemo leđa EU.A ako nećete,možemo da uvedemo neke tzv.sankcije.Zabrana ulaska ruskim oligarsima i nešto slično.Kao i mađari.Budimo pametni!