"NOVI SAD JE ODUVEK PRIMER HARMONIČNOG SUŽIVOTA": Vučević nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji

Tanjug

05. 10. 2022. u 11:48

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas da šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom, kome je zahvalio na dosadašnjoj dobroj saradnji i podršci EU kapitalnim infrastrukturnim projektima u Novom Sadu.

НОВИ САД ЈЕ ОДУВЕК ПРИМЕР ХАРМОНИЧНОГ СУЖИВОТА: Вучевић након састанка са шефом Делегације ЕУ у Србији

Foto: Instagram/Miloš Vučević

Zvaničnici su se osvrnuli na brojne aktivnosti koje se realizuju u Novom Sadu kao aktuelnoj Evropskoj prestonici kulture i ocenili da interkulturalni dijalog ima veliki značaj za čvršće povezivanje zemalja u Evropi.

Bolje međusobno razumevanje, kako su naglasili, doprinosi i boljim odnosima između država, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na sastanku je zaključeno da su mir i stabilnost ključni za dalji razvoj regiona, te da je veoma važno da se prepoznaju elementi zajedništva i da se ujedinjeno deluje na principima najviših humanističkih vrednosti.

Gradonačelnik Miloš Vučević naglasio je da je Novi Sad oduvek primer harmoničnog suživota ljudi različith nacija i veroispovesti, te da je tradicija negovanja različitosti bitan faktor koji je doprineo da Novi Sad postane deo najznačajnijeg evropskog projekta u kulturi.

Projekat EPK dao je Novom Sadu priliku da pokaže inovativnost, da ojača kapacitete, poboljša infrastrukturu i da postane mesto pozitivnih primera i dobrih praksi, a poruka koja se šalje iz Novog Sada jeste da Srbija nastoji da uvek bude promoter politike razgovora, zaključio je Vučević.


BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Milutinov hrabar potez doneo mu je nagradu Večernjih novosti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor