BRNABIĆ RAZGOVARALA SA BILČIKOM: "Srbija čvrsto stoji na evropskom putu"

Tanjug

30. 09. 2022. u 19:18

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom o evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti vladavine prava, parlamentarnoj saradnji, ali i aktuelnoj globalnoj situaciji.

БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА БИЛЧИКОМ: Србија чврсто стоји на европском путу

Fot: Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Slobodan Miljević

Predsednica vlade ocenila je da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu, kao i da je strateško opredeljenje vlade koja će biti formirana snažan nastavak reformi u oblasti vladavine prava, a koje su u temeljnom interesu naših građana.

Premijerka je podsetila da je takvo opredeljenje demonstrirano tokom mandata odlazeće vlade.

U prethodnom periodu implementirane su preporuke ODIHR-a kada je u pitanju unapređenje izbornog procesa, kao i veliki broj preporuka Radnog tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije (GREKO) u oblasti borbe protiv korupcije.

Ovi rezultati, zajedno sa izmenama Ustava u oblasti pravosuđa, pokazuju koliko je naša zemlja kredibilan partner koji ispunjava reformske korake na svom evropskom putu.

Ono što izostaje, kako je objasnila, je adekvatna valorizacija učinjenog i nedostatak pozitivnih signala Evropske unije za proces proširenja, kako za Srbiju, tako i za Zapadni Balkan.

Umesto toga, iz Brisela uglavnom čujemo kritike i stalno nove zahteve, navela je.

Predstavnici Evropskog parlamenta istakli su da, bez obzira na trenutne teške okolnosti sa kojima se suočava Evropska unija, postoji jasno opredeljenje da Srbija bude deo Unije i da je neophodan zajednički rad na mnogim poljima, kako bi ovaj proces bio ubrzan, saopštila je pres služba vlade.

Ocenili su da su stvoreni uslovi za čvršću parlamentarnu saradnju u okviru procesa Međupartijskog dijaloga.

Brnabić ponovila je da će Srbija ostati opredeljena evropskom putu i vrednostima, u skladu sa interesima naše države i građana i našim nacionalnim interesima, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

MILO PONOVO NAPADA SRBIJU I RUSIJU: Oglasio se posle rekordno kratke sednice Skupštine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama