VUČIĆ RAZGOVARAO SA KAREN DONFRID: Napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti

Novosti online

30. 09. 2022. u 19:03

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА КАРЕН ДОНФРИД: Напредак региона почива на очувању мира и стабилности

Foto: Tanjug/Miloš Milovojević

Predsednik Vučić i zvaničnica Stejt Departmenta Donfrid su se saglasili da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima.

Dvoje sagovornika su razgovarali o rešavanju pitanja Kosova i Metohije, kojom prilikom je predsednik Vučić izložio poznate i principijelne stavove naše zemlje.

Govoreći o situaciji u regionu, zaključeno je da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu, saopštila je Služba za informisanje predsednika republike.

Pomoćnica državnog sekretara SAD Donfrid je oštro zamerila potpisivanje Plana konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (161)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu