SIMIĆ PORUČIO: "Vučićeva politika garantuje budućnost i opstanak Srba na KiM"

Tanjug

15. 09. 2022. u 08:33

POTPREDSEDNIK Srpske liste Igor Simić izjavio je, nakon što je Skupština Srbije usvojila Izveštaj o Kosovu i Metohiji, da su Srbi sa Kosmeta, koji su sednicu pratili sa galerije parlamenta, mogli ponovo da čuju da su jedino predsednik Aleksandar Vučić i politika koju on zastupa, politka budućnosti, opstanka i ostanka Srba na Kosmetu.

СИМИЋ ПОРУЧИО: Вучићева политика гарантује будућност и опстанак Срба на КиМ

Foto: Tanjug

- Nažalost, oni koji su danas u opoziciji, a nadam se da nikada neće doći u poziciju, da odlučuju o Srbiji i srpskom narodu na KiM, nisu dali nijedan konstruktivan predlog, na jedan faktografski izveštaj Kancelarije za KiM, o sijaset projekta koji su sprovedeni i sprovode se na KiM, unapređuju ekonomski položaj srpskog naroda, ali i uslove u kojima Srbi žive severno i južno od Ibra - rekao je Simić posle sednice parlamenta.

Kako je rekao, opozicija je imala samo reči kritike, i to „u smislu laži“, a ne konstruktivne kritike, kako bi se nešto na KiM poboljšalo i unapredilo na korist Srba.

- Još jednom su Srbi na KiM razumeli sve poruke, jer smo dovoljno politički pismeni da shvatimo da jedino politika predsednika Aleksandra Vučića, mir, sigurnost i stabilnost za Srbe na KiM, znači ono šta možemo da očekujemo u budućem periodu - rekao je Simić.

On je naveo da će se sva ekonomska ulaganja, značajna za Srbe u južnoj pokrajini, nastaviti.

- A oni neodgovorni pojedinci, koji zastupaju neke tuđe interese, i koji su probali lažima, uvredama i klevetama na račun srpskog naroda i predsednika, ne smeju nikada da dođu u poziciju da odlučuju o srpskom narodu - rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, tokom rasprave se još jednom videlo da svi koji iskreno žele da se bore za KiM i Srbe na Kosovu i Metohiji stoje iza predsednika Vučića.

Tu, istakao je, nema nikakvih podela, već samo puno jedinstvo onih koji su svesni trenutka u kojem se nalazimo i svesni toga da je borba teška, ali da od nje ne možemo da odustanemo.

- Na čelu te borbe, onaj koji trpi najviše udaraca je predsednik Aleksandar Vučić i to Srbi sa KiM dobro znaju, i ocenjuju najvišom ocenom na izborima na kojima Aleksandar Vučić pobeđuje - rekao je Simić.

BONUS VIDEO: 

VUČIĆ KOVAČEVIĆU: Pričate o izdajnicima a u vreme vaše stranke je Kosovo proglasilo nezavisnost

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (12)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu