NADAM SE DA ĆEMO ODOLETI SVIM PRITISCIMA: Vučić i Mali se sastali sa patrijarhom Porfirijem i episkopom Irinejem

Novosti online

21. 08. 2022. u 16:56

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija Siniša Mali sastali su se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopom bačkim Irinejem.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕМО ОДОЛЕТИ СВИМ ПРИТИСЦИМА: Вучић и Мали се састали са патријархом Порфиријем и епископом Иринејем

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić je fotografiju susreta objavio na zvaničnom instagram profilu "Budućnost Srbije".

- Razgovarao sam danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i Njegovim preosveštenstvom episkopom bačkim Irinejem i upoznao ih o toku razgovora koje sam imao u Briselu. Zajednički smo izrazili nadu da ćemo kao država i narod imati snage da odolimo svim pritiscima, sačuvamo srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji, kao i srpsku državnost - piše u opisu fotografije.

Predsednik Vučić se ranije danas sastao sa Srbima sa Kosova i Metohije, a potom se obratio građanima i objasnio šta se dešavalo tokom razgovora u Briselu i kakva je trenutna situacija u južnoj srpskoj pokrajini.

Vučić je na početku obraćanja rekao da se na Kosovu još od 1999. godine sprovodi permanentan teror nad srpskim stanovništvom.

- Još od 1999. godine kada su Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom UN 1244 proterane snage bezbednosti Srbije i SRJ sa KiM provodi se permanentan teror nad srpskim stanovništvom. To je rezultiralo progonom više od 210.000 ljudi, kojima su oteti stanovi, kuće, mnogi su ubijeni, uništene su naše svetinje - rekao je Vučić i dodao da od tada traje teška i mukotrpna borba za opstanak srpskog naroda na KiM.

Vučić je naveo da je srpska delegacija u Prištini imala četiri osnovna zadatka.

– Imali smo četiri zadatka. Prvo da obezbedimo mir stabilnost i bezbednost, drugo došli smo sa idejom da se postigne kompromis. Tako mali, ili koliki jesmo, moramo o sebi da brinemo, ali i o snazi drugih. Tri, da brinemo o tome kako će u svim delovima sveta da izgleda. Pod četiri, da obezbedimo opstanak našeg naroda na KiM.

Predsednik je rekao da je "posle svih pretnji albanskog rukovodstva zavladao strah među našim narodom da će im se ponoviti sudbina kao ljudima iz Krajine.

- U skladu sa tim, naše je bilo da danas kažemo ljudima, u uslovima kada ne govorite to za televiziju, iako znamo koliko je to danas teško, u uslovima koji više nisu hipotetički, mi nemamo kud, saterani smo u ćošak i naša ključna poruka je bila: "Šta god bilo, kako god bilo, izbegličke kolone neće postojati i sačuvaćemo naš narod i od pogrona i pogroma".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (28)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!