DA LI ĆE KFOR INTERVENISATI U SLUČAJU ESKALACIJE Stoltenberg: "Mi smo spremni da delamo"

Tanjug

17. 08. 2022. u 16:29

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas nakon sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu da je Kfor već povećao svoje prisustvo na severu KiM i da je spreman da deluje u slučaju eskalacije situacije u Pokrajni, ali da pre svega radi na smirivanju tenzija kroz kontakte sa Beogradom i Prištinom.

ДА ЛИ ЋЕ КФОР ИНТЕРВЕНИСАТИ У СЛУЧАЈУ ЕСКАЛАЦИЈЕ Столтенберг: Ми смо спремни да деламо

Foto: Printskrin

- Mi imamo značajnu vojnu misiju na Kosovu od blizu 4.000 vojnika i već to pomaže da se spreče tenzije, esklacija i bilo kakav sukob, rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanje agencije Blumberg da li će KFOR biti spreman da interveniše u slučaju eskalacije situacije na KiM.

Stoltenberg je dodao da je KFOR u bliskom kontakru sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije i nadležnima u Beogradu i Prištini, dodavši da je to način da se spreče nesporazum i da da se deluje u situacijama kakva je viđena krajem jula.

- Mi smo spremni da delamo. Već smo povećali na severu prisustvo, ali smo spremni da radimo da se smanje tenzije i obezbedi sigurnost kretanja srpskog stanovništva, rekao je Stoltenberg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (91)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima