HAPSE I ZBOG NATPISA NA MAJICAMA: Vučić o incidentima na KiM koje pravi Priština na čelu sa Kurtijem

Novosti online

31. 07. 2022. u 12:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare otkrio je koliki je broj incidenata na KiM bio od dolaska Aljbina Kurtija na čelo prištinske vlasti.

ХАПСЕ И ЗБОГ НАТПИСА НА МАЈИЦАМА: Вучић о инцидентима на КиМ које прави Приштина на челу са Куртијем

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Broj incidenata od dolaska Kurtija na vlast, velikog miljenika Kvinte, ukupan broj je 2006 - kaže Vučić. - Za 50 posto više napada je od dolaska Kurtija na vlast. Bilo je 35 napada na srpske crkve, plus srpska groblja. 

On je podsetio i na incident koji se dogodio juče kada su uhapšeni Srbi zbog natpisa na majicama.

- Juče su uhapšeni momci zato što su nosili majicu "Nema predaje", u skladu sa Ustavom Republike Srbije u koji veruju. To je valjda strašan zločin. Za vidovdan je uhapšen mladić iz Beograda od 20 godina, zbog navodnog raspirivanja mržnje, zato što je imao zastavu i pevao patriotske pesme. Jer valjda ne smete da pevate pesme koje se ne dopadaju Kurtiju i koje nije odobrila KVINTA - naveo je predsednik spominjući još mnoga privođenja i maltretiranja Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)