BIOGRAFIJA: Ko je Vladimir Orlić, kandidat SNS za predsednika Skupštine

Novosti online

30. 07. 2022. u 12:28

NA danasnsjoj sendici Predsednistsva Srpske napredne stranke (SNS), na predlog predsednika Aleksandra Vučića, doneta je odluka da kandidat naprednjaka za funkciju predsednika Narodne Skupštine bude dr Vladimir Orlić, saopštio je danas član Predsedništva Nikola Selaković.

БИОГРАФИЈА: Ко је Владимир Орлић, кандидат СНС за председника Скупштине

Foto: Tanjug/S. A.

Orlić je Potpredsednik Glavnog odbora SNS, rođen je 15.04.1983. u Beogradu. Završio Osnovnu školu „Jovan Popović“ u Obrenovcu (1998), Matematičku gimnaziju u Beogradu (2002), diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Odsek za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, Smer za telekomunikacije (2007), gde je stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva – na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije (2011).

Profesionalno angažovan u struci: na poziciji inženjera za istraživanja i razvoj u Istraživačko-razvojnom centru „Imtel mikro-opt dd“ (2007), zatim u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku „IMTEL Komunikacije AD“ (2008), u kom je obavljao i dužnost rukovodioca Odeljenja za digitalnu obradu signala (2008-2011). Radio na poziciji senior inženjera u „High Tech Engineering Center doo” (2011-2012), a od 2012. Godine zaposlen je u Institutu „VLATACOM doo“ na poziciji sistem arhitekte. Bio je višestruki stipendista Ministarstva prosvete i sporta RepublikeSrbije, stipendista Fonda Vlade Republike Srbije za mlade talente i stipendista Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo Republike Srbije. Dobitnik je nagrade za najbolji rad mladog autora na konferenciji TELFOR 2007.

Autor je više od  80 naučnih i stručnih radova, tehničkih rešenja, učesnik na više projekata Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Učestvuje i kao član tima / odgovorno lice i na većem broju internih kompanijskih projekata, namenjenih komercijalnom tržištu. Višegodišnji je član komisije za predlaganje nagrada za mlade autore na konferenciji Telfor, član više različitih profesionalnih udruženja pod okriljem IEEE, recenzent i član odbora u međunarodnim stručnim časopisima i na konferencijama, član Naučnog veća Instituta. U naučno zvanje „naučni saradnik u oblasti tehničko-tehnoloških nauka - elektronika, telekomunikacije i informacione tehnologije“ izabran 2015. godine, reizabran 2020. godine.

Član Srpske napredne stranke od 2008. godine. U stranci primarno obavljao dužnosti u sferi informisanja i medija, kao i organizacionih poslova. Bio je predstavnik stranke u radnim telima Evropske narodne partije.

Više puta biran za predsednika Saveta za informisanje Opštinskog odbora SNS na Čukarici. Obavljao različite dužnosti u sektoru informisanja pri GrO SNS Beograd i višim organima Stranke. Obavljao dužnost sekretara Opštinskog odbora (2014/2015) i potpredsednika Opštinskog odbora SNS Čukarica (od 2015).

Bio je kandidat za odbornika u Skupštini grada Beograda na listi Srpske napredne stranke 2012, 2014. i 2018. godine, za odbornika u Skupštini Gradske opštine Čukarica 2016. godine. Odbornik u Skupštini grada Beograda od 2016. do 2022.

Izabran za narodnog poslanika sa liste „Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujemo“ 2014. godine, potom 2016. godine sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, 2020. godine sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, a 2022. sa liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Obavljao dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini od 2016. do 2020. godine, potpredsednika Narodne skupštine od 2020. do 2022. godine.

Za člana Predsedništva Srpske napredne stranke izabran 2017. godine, a za potpredsednika Glavnog odbora SNS 2021. godine.

Kao narodni poslanik bio je član više radnih tela u okviru NSRS, parlamentarnih delegacija i PGP. Predsednik Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija (2014, 2016, 2020).

Završio obuku i edukaciju u Klasi slušalaca za rezervne oficire Vojske Srbije 2010. godine, gde je stekao čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije.

Govori engleski jezik.

Oženjen Anđelkom, otac Nikoline, Sofije i Anastasije. Živi i radi u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (68)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana