LUTOVCA GURAJU DO "SPIKERA": Dogovori o konstitutivnoj sednici parlamenta

S. S. R.

29. 07. 2022. u 20:23

PREDSTAVNICI izbornih lista nastavili su konsultacije oko konstitutivne sednice Narodne skupštine zakazane za 1. avgust, a najviše se polemisalo oko potpredsedničkih mesta i odbora.

ЛУТОВЦА ГУРАЈУ ДО СПИКЕРА: Договори о конститутивној седници парламента

Foto P. Milošević

Prema planu, pet pozicija trebalo bi da bude podeljeno po ključu tri za vlast - SNS, SPS i SVM, a dva opoziciji, koja su, po veličini poslaničkog kluba pripali "Ujedinjenima za pobedu Srbije" i koaliciji NADA. Ipak, deo opozicije iz "Moramo" uz DS žele da imaju svog kandidata za potpredsednika, i da to bude Zoran Lutovac.

Iz "Ujedinjenih" su saopštili da ukoliko ove stranke žele da imaju potpredsednika treba da formiraju jedan poslanički klub koji bi u tom slučaju bio najbrojniji opozicioni, a ne četiri koliko su najavili. Ipak, predlažu i da se popuni i šesto potpredsedničko mesto, koje bi onda mogao da dobije upravo Lutovac.

Kada su u pitanju odbori, od ukupno 20, opozicija će imati predsednička mesta u pet. Ipak, konačna rešenja, ali i ime predsednika parlamenta znaće se sutra, posle sednice Predsedništva SNS, stranke koja će predložiti "spikera" Skupštine. Nakon toga, budući poslanici održaće još jedne konsultacije kako bi se konačno dogovorili o zasedanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!