SELAKOVIĆ S PREMIJEROM SAO TOME I PRINCIPE: Potpisan Sporazum o ukidanju viza na diplomatske i službene pasoše

Tanjug

06. 07. 2022. u 21:37

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković večeras je u susretu s predsednikom Vlade Sao Tome i Principe Žoržom Bom Žesusom i ministarkom spoljnih Editom Ten Žuom konstatovao da su dve zemlje uspostavile bliske i prijateljske odnose još u doba SFRJ, te poručio da je Srbija opredeljena da neguje i jača ukupne odnose sa tom zemljom.

СЕЛАКОВИЋ С ПРЕМИЈЕРОМ САО ТОМЕ И ПРИНЦИПЕ: Потписан Споразум о укидању виза на дипломатске и службене пасоше

Foto Tanjug

Ministar je ukazao da boljoj međusobnoj saradnji i razumevanju svakako doprinose intenziviran politički dijalog i redovni susreti na visokom nivou, ali i da je potrebno uspostaviti praksu održavanja političkih konsultacija između ministarstava spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je naveo da za dalji razvoj saradnje važan element predstavlja i jačanje ugovorno-pravne osnove, te je u tom smislu izrazio zadovoljstvo što je sa ministarkom Ten Žuom potpisao Sporazum o ukidanju viza na diplomatske i službene pasoše.

Selaković je zahvalio na principijelnoj podršci Sao Tome i Prinsipea suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, ujedno, izrazivši uverenje da će ova prijateljska zemlja zadržati takav stav, ali i očekivanje da će naša zemlja moći da računa na njenu podršku u međunarodnim forumima.

Selaković je kazao da je potrebno raditi i na jačanju ekonomske saradnje, naglasivši da potencijala ima u brojnim oblastima.

Sagovornici su razgovarali i o unapređenju prosvetne i sportske saradnje, a Selaković je naročito govorio o programu stipendiranja stranih studenata „Svet u Srbiji“, poručivši da je povećan broj stipendija za studente iz ove zemlje, koji su dobrodošli da studiraju na univerzitetima u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove