NASTAVLJA SE ZASTRAŠIVANJE SRBA: Matičar iz Vitomirice uhapšen zbog navodnog ratnog zločina

Novosti online

27. 06. 2022. u 17:33

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koja je nastavljena, kako su naveli u saopštenju, današnjim hapšenjem Milorada Đokovića, iz Vitomirice, povratnika, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara.

НАСТАВЉА СЕ ЗАСТРАШИВАЊЕ СРБА: Матичар из Витомирице ухапшен због наводног ратног злочина

Foto: AP Photo/Bojan Slavkovic

- Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenom Miloradu Đokoviću obezbedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku - navodi se u saopštenju. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, dodaje se, izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama na KiM uz upozornje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška.  

- O ovom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugrožavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Kosovo Online)

BONUS GALERIJA: MiG-29 - Čuvar srpskog neba

BONUS VIDEO: SPECIJALCI ROSU U ŠTRPCIMA - Naoružani upali u srpske kuće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS NA POZNATOM LETOVALIŠTU: Dečaka (8) napalo nekoliko ajkula - čuo sam vrištanje, bilo je mnogo krvi