SUSRET VUČIĆA I ŠEVČOVIČA: Predsednik se oglasio o temama na Instagramu (FOTO)

Novosti online

02. 06. 2022. u 11:51

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Marošem Ševčovičem, potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje.

СУСРЕТ ВУЧИЋА И ШЕВЧОВИЧА: Председник се огласио о темама на Инстаграму (ФОТО)

Foto: Instagram

- Vrlo dobar susret sa Marošem Ševčovičem, potpredsednikom #EC za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje. Razgovarali smo o fleksibilnosti i održivosti energetskih sistema u aktuelnoj situaciji, kao i o upravljanju sirovinama iz Srbije unutar EU. Jedna od tema bili su i zajednički projekti na kojima Srbija treba da radi zajedno sa EU.

Podsetimo, predsednik Vučić učestvovaće danas na godišnjem GLOBSEC 2022 forumu u Bratislavi.

Forum se održava od 2. do 4. juna, a fokus skupa ove godine je i na mobilizaciji podrške i akcije za Ukrajinu i evropsko susedstvo, uključujući i Zapadni Balkan.

Na Forumu će ove godine posebna pažnja biti posvećena Srbiji, pa će predsednik Vučić od 15 sati sam govoriti na panelu "Srbija i EU: Strateško partnerstvo za budućnost", koji će voditi Kevin Baron.

Taj panel, prema najavi organizatora, trajaće 45 minuta.

Tokom boravka u Bratislavi, Vučić će imati i odvojene susrete sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošem Šefčovičem, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, saopšteno je iz Predsedništva.

Uvodnu reč daće predsednica Slovačke Zuzana Čaputova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)