ZAKLETVA UZ GARDISTE I HIMNU: Predsednik Aleksandar Vučić danas u Narodnoj skupštini počinje drugi mandat

M. St.

31. 05. 2022. u 06:40 >> 06:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas i zvanično na svečanoj sednici Narodne skupštine započinje svoj drugi mandat. Pored garde, crvenim tepihom šef države će ući u paralament i stati pred poslanike.

ЗАКЛЕТВА УЗ ГАРДИСТЕ И ХИМНУ: Председник Александар Вучић данас у Народној скупштини почиње други мандат

Foto: Tanjug

Budući da su parlamentarni izbori ponovljeni na još jednom biračkom mestu i da nema konačnih rezultata glasanja, predsednik zakletvu polaže pred starim sazivom uz intoniranje himne.

"Zavet" za stupanje na funkciju predsednik će dati nad Ustavom Srbije izgovaranjem sledećih reči:

- Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti.

Ekipe gradskih službi i protokola u ponedeljak su, kako su se uverili reporteri "Novosti", pripremale teren za svečanost, pa se i popločavanje na platou ispred zakonodavnog tela užurbano privodilo kraju. Radnici "Gradske čistoće" uglancali su stepenište i plato, dok su ekipe "Zelenila" popravljale travnjak i cveće ispred skupštinskog zdanja. Obavljene su i probe ozvučenja, a prostor je dekorisan u skladu sa svečanim povodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)