NOVA HRVATSKA SRAMOTA: Pravdaju ratni zločin na Petrovačkoj cesti izjavama advokata Ante Gotovine (FOTO)

Novosti online

28. 05. 2022. u 11:11

KAMPANjA napada i provokacija protiv Srbije zbog podizanja optužnice protiv hrvatskih pilota optuženih za zločin na Petrovačkoj cesti se nastavlja. Hrvatski "Jutarnji list" je preko cele naslovne strane objavio tekst sa naslovom "Piloti nisu počinili ratni zločin u Oluji".

НОВА ХРВАТСКА СРАМОТА: Правдају ратни злочин на Петровачкој цести изјавама адвоката Анте Готовине (ФОТО)

Foto: Novosti

U tekstu pišu da je podizanje optužnice za ratne zločine uzburkalo hrvatsku političku scenu i izazvalo turbulencije u koaliciji između HDZ-a i SDSS-a.

Foto: Novosti

"Jutarnji list" podseća da je premijer Hrvatske Andrej Plenković juče razgovarao sa četvoricom optuženih pilota, nakon čega je otvorio sednicu Vlade.

Foto: Novosti

- Za nas je Domovinski rat, a posebno Oluja i Bljesak, oslobodilački napor hrvatskih branitelja za zaštitu i reintegraciju hrvatske teritorije. U Domovinskom ratu nije bilo naredbe koja bi na bilo koji način bila usmerena protiv civilnih ciljeva - rekao je na početku sednice Plenković, a potom uputio i "uvijenu" pretnju Srbiji.

- Nije dobro za odnose normalizacije i proces pomirenja činjenica da Srbija u svom zakonu ima proširenu nadležnost na države na prostoru bivše SFRJ. Ovakvim potezima radi korake unazad, a ne napred na putu pomirenja i pomirbe. 

Za naslov se "Jutarnji list" poslužio izjavom Luke Mišetića, advokata generala Ante Gotovine, koji je bio osuđen za ratne zločine.

- Tužitelji ICTY-a, Hrvatske i BiH zaključili su da nema dovoljno dokaza da je počinjen ratni zločin - napisao je Mišetić na Tviteru.

Hrvatski "Novi list" je takođe pisao o ovoj temi na gotovo isti način. 

Pažnju privlači činjenica da su uz fotografiju hrvatskog MiG-21, istog onakvog kakav je bacao bombe po srpskim civilima na Petrovačkoj cesti, napisali sledeće:

- Oluja je bila pravedna oslobodilačka akcija protiv srpske agresije. 

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

Zajedno za očuvanje prirode