GLAVNA VEST U HRVATSKIM MEDIJIMA: Milanović se sprema za rat sa Srbijom

Novosti online

27. 05. 2022. u 08:40

HRVATSKI dnevni list "7Dnevno" objavio je, u današnjem izdanju, tekst da se Hrvati spremaju za rat protiv Srbije.

ГЛАВНА ВЕСТ У ХРВАТСКИМ МЕДИЈИМА: Милановић се спрема за рат са Србијом

Foto: Printskrin

Na duplerici ovaj list donosi tekst sa naslovom "Milanović se sprema za rat sa Srbijom".

Kako navode u tekstu, Milanović će stati u odbranu pilota kako bi sprečio Srbiji ulazak u EU.

- Reč blokada uskoro bi mogla da postane jedna od najkorištenijih u verbalnim istupima predsednika Zorana Milanovića, koji je poslednjih nekoliko nedelja pažnju ne samo domaće, nego i evropske javnosti privlačio svojim stavom o pristupu Finske i Švedske NATO savezu, pri čemu je najavio blokadu tih dveju zemalja ako se ne stane u zaštitu Hrvata u BIH na način da im se omogući promena izbornog zakonodavstva. Možda u Finskoj i Švedskoj Milanovićevi ultimatumi nisu najbolje odjeknuli, ali među hrvatskim desničarima i Hrvatima u BiH njegova retorika našla je plodno tlo.

- Naime, kako tvrde upućeni iz ureda Zorana Milanovića, on će uskoro početi blokadu da spominje i u kontekstu Srbije - navode iz lista "7Dnevno".

Okidač mu je bila prošlonedeljna odluka Tužilaštva Republike Srbije da podigne optužnicu protiv hrvatskih pilota zbog delovanja u vojno-policijskoj operaciji Oluja. Jasno je da se nakon ovih packi iz Vučićeve Srbije od Milanovića očekuje paljba na Srbiju.

- Prema rečima Milanovićevih saradnika, Srbija je podizanjem optužnice povredila međunarodno pravo i hrvatski suverenitet i na toj tezi Milanović je spreman da bazira svoje nove napade, zahtevajući da Hrvatska blokira srpske pregovore sa EU, na čemu godinama insistira dobar deo predstavnika hrvatske desnice - zaključuju iz lista 7Dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu