VULIN ODGOVORIO KLIČKU: Ko poredi KiM i Donbas, neka bude spreman da u poređenju ide do kraja

Novosti onlajn

26. 05. 2022. u 17:09

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na na navode gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička da se "Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".

ВУЛИН ОДГОВОРИО КЛИЧКУ: Ко пореди КиМ и Донбас, нека буде спреман да у поређењу иде до краја

Foto: Z. Jovanović

- Da Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju. Onaj ko poredi Donbas i KiM, mora biti spreman da u poređenju ide do kraja. Ako Kličko tvrdi da su Šiptari bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i srpskog okupatora, onda su i Rusi u Donbasu, takođe, okupirani i  imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora.

Ono što Kličko priznaje Šiptarima u Srbiji, moraće da prizna i Rusima u Ukrajini. Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo, šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije i  Aleksandar Vulin reagujući na navode bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom