SLEDI NAJTEŽE VREME OD 1945. GODINE Vučić poručio na sastanku sa patrijarhom - "Jedinstvo će nam trebati više nego ikada"

Novosti onlajn

18. 05. 2022. u 14:45

SRPSKOM narodu će u septembru i oktobru, na jesen, jedinstvo biti potrebnije nego ikada, jer sledi najteže vreme od 1945. godine i velika iskušenja, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

СЛЕДИ НАЈТЕЖЕ ВРЕМЕ ОД 1945. ГОДИНЕ Вучић поручио на састанку са патријархом - Јединство ће нам требати више него икада

Foto: Zoran Jovanovic

- Srbija je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku nije uvela sankcije Rusiji i zbog toga smo pod ogromnim pritiskom, to nam pravi probleme, ti problemi nisu mali i biće sve veći - rekao je on obraćajući se patrijarhu Porfiriju i episkopima SPC u zgradi Generalnog sekretarijata.

Kako je istakao, potrebno je da čuje i njihove stavove i pomoć kako da sa iskušenjima izađemo na kraj.

- O svim odlukama ćemo vas obavestiti. Radićemo sve da odluke koje budemo donosili donosimo u skladu sa interesima Srbije i građana, čuvaćemo mir, ali i sopstvene moralne vrednosti. Da će biti lako - neće, nisam ni sanjao da ću ovo videti i doživeti - rekao je Vučić.

On je ukazao da se suočavamo sa neviđenom histerijom, u kojoj niko nikoga ne želi da čuje, u kojoj je pretnja jezik svakodnevice.

- Sve granice su pređene, diplomatija ne postoji, samo brutalne poruke - ukazao je predsednik.

On je naveo da u tim uslovima treba sačuvati zemlju i narod.

- Moja molba za vas, jer svuda gde ima crkve ima i naroda..., da nam pomognete da svi razumeju poziciju Srbije i da svi budemo jedinstveni - poručio je Vučić.

On je poželeo uspeh u radu Sinodu SPC i poručio da su Srbiji potrebni i najbolji odnosi sa makedonskim narodom.

Uvek smo spremni da pomognemo eparhijama, ali uvek vi više nama savetom, molitvom i sabornošću i pozivom na jedinstvo - istakao je Vučić, navodeći da će na jesen to jedinstvo biti potrebnije nego ikada.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti