PRIŠTINA POGAZILA JOŠ JEDAN SPORAZUM: Gervala podnela zahtev za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope

Novosti online

12. 05. 2022. u 10:59

PRIŠTINA je danas podnela inicijativu za ulazak u Savet Evrope.

ПРИШТИНА ПОГАЗИЛА ЈОШ ЈЕДАН СПОРАЗУМ: Гервала поднела захтев за пријем тзв. Косова у Савет Европе

Arhiva

Takozvana ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala Švarc podnela je inicijativu za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope.

Gervala je rekla da danas počinje postupak razmatranja zahteva Prištine za pristup Savetu Evrope.

Ona je navela da aplikacija Prištine treba da prođe kroz razne instance Saveta Evrope, Parlamentarne skupštine i Saveta ministara, prenosi Koha.

Gervala smatra da tzv. Kosovo zaslužuje da bude član Saveta Evrope i izrazila je uverenje da će se procedura završiti punopravnim članstvom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je podnošenje zahteva za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

- Pre pet minuta Gervala je predala zvaničan zahtev za ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope. Time su pokazali da su srušili, brutalno pogazili Vašingtonski sporazum. Posle desetogodišnjeg kršenja Briselskog sporazuma, sada krše i Vašingtonski. Na nama je da ne uđemo u mržnju. U skladu sa tim zakazao sam sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost za sutra u 11 sati. U narednim nedeljama daćemo sve od sebe da pokažemo da možemo da se borimo, damo sve za našu zemlju. Vama je jasno da ključne zapadne zemlje vode ovu igru. Pokušaćemo da im se na miran način suprotstavimo, nema povlačenja, nema predaje pred ucenama i ultimatumima - poručio je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)