MOMIROVIĆ: Nastavkom izgradnje infrastrukture obezbeđujemo Srbiji stabilnu budućnost

Novosti online

08. 04. 2022. u 11:47

NASTAVLjAMO sa intenzivnim radovima na svim infrastrukturnim projektima, koji su važniji u svakom smislu od bilo kojih izbora, pregovora i aktuelne političke situacije, rekao je danas ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda na sektoru 5 kod tunela Straževica.

МОМИРОВИЋ: Наставком изградње инфраструктуре обезбеђујемо Србији стабилну будућност

Foto: Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

Ministar je istakao da je uložen ogroman trud, naročito od kada je predsednik Vučić infrastrukturu stavio u fokus svog političkog delovanja, nakon uspeše fiskalne konsolidacije, kako bi svi projekti bili završeni, a infrastruktura Srbije ponovo izgrađena.

- Zadovoljan sam rezultatima koje ostvarujemo na projektu obilaznice oko Beograda i u planu nam je da ga u narednom periodu završimo i time priču staru više od trideset godina pošaljemo u političku istoriju - dodao je Momirović.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara, a u aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“. Ministar Momirović je pre obilaska radova kod tunela Straževica održao sastanak u gradilišnom kampu „Power China“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati