VUČIĆ O NOVOJ IZJAVI LAVROVA: Ako Rusija i Ukrajina žele da pregovaraju u Beogradu, neće nam smetati

Novosti online

28. 03. 2022. u 21:21 >> 21:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sve dobro razume i da Srbiji neće smetati da se pregovori Rusije i Ukrajine održe u Beogradu.

ВУЧИЋ О НОВОЈ ИЗЈАВИ ЛАВРОВА: Ако Русија и Украјина желе да преговарају у Београду, неће нам сметати

Foto: D. Milovanović

- Što se nas tiče mi bi najviše voleli da dođe do mira. Ne smetamo ništa, ako budu želeli da pregovaraju u Beogradu neće nam smetati. Ja sam mnogo puta razgovarao sa Lavrovim, on sve dobro razume. Isto kao i sa ambasadorom Bocan-Harčenkom i ukrajinskim ambasadorom Oleksandrom Aleksandrovičem. Oni dobro razumeju i Srbiju i naše odnose, i odlično govore srpski. Mi nemamo ambasadora koji govori ukrajinski na primer - rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" koju vodi novinar Milomir Marić.

Podsećamo, na pitanje da li bi Beograd bio dobro mesto za pregovore Rusije i Ukrajine, Lavrov je rekao da Beograd odgovara za bilo kakve pregovore.

- Beograd je sjajan grad i sa stanovišta pozicije i njegovog statusa on odgovara za bilo kakve pregovore. Radi se ipak o tome da mesto pregovora treba da bude prihvatljivo za obe strane. Imali smo pregovore u Belorusiji, zatim je bilo nekoliko video-konferencija. Sada će biti pregovori u Istanbulu. Mada smo spremni da razmotrimo i druge lokacije, uključujući Beograd - odgovorio je Lavrov. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju