VUČIĆ O BAJDENOVIM NAVODIMA: Šta posle okončanja vojnog sukoba?

Novosti online

27. 03. 2022. u 09:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je očekivanja američkog predsednika da će trenutni rat biti dugotrajan.

ВУЧИЋ О БАЈДЕНОВИМ НАВОДИМА: Шта после окончања војног сукоба?

Foto: Printskrin

- Na žalost, ja sam predvideo da ćemo ići u pravcu jednog većeg sukoba. Mene druga Bajdenova izjava zabrinjava. Bajdena poznajem kao opreznog čoveka koji se ozbiljno priprema. U našem prvom razgovoru sam shvatio tim koji ga priprema - naveo je predsednik.

Kako kaže, interesantno je da sukob ide dalje u pravcu novih sukoba.

- Rekao je da se pripremimo za dugotrajni rat - to je ono što me zabrinulo i čega se i plašimo. Nije pitanje dela vojnog sukoba u Ukrajini i on će biti okončan, ali šta posle. Juče je ponovo izbio sukob u Nagorno-Karabahu. Ako nastane još jedna tačka bilo gde us vetu, onda je to svetski sukob. Nema novosti oko cena, jer su cene zaključene u petak uveče, otići će cene u nebesa, to je kataklizma na svet. I gas je užasno skup. Vidim da Grčka, Španija, Italija, već ograničavaju prodaju ulja, brašna. Postoje indicije i za Nemačku, ali nemamo dokaza još uvek. Ukrajinski ministar poljoprivrede je rekao da imaju velike probleme sa žitov i izvozom žita i to unosi potpuni haos, jer je Ukrajina fantastička zemlja sa izvanrednim poljoprivrednim resursima, kao Rusija. I postavlja se pitanje, odakle sada žito, odakle hleb? U svim ovim stvarima mi radimo sve što možemo. Neki iz regiona prete da obratimo pažnju, jer ako ne kupe od Srbije, kupiće od drugih, a onda navedu zemlju koja kupuje od nas - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO:

ANA BRNABIĆ PORUČILA: Važno nam je da održimo kontinuitet

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)