PARASTOS KOD SPOMENIKA "BELI ANĐEO": U Kosovskoj Mitrovici obeleženo 18 godina od martovskog pogroma Srba (FOTO)

I. Radulović

17. 03. 2022. u 11:56

PARSTOSOM kod spomenika "Beli anđeo" i polaganjem venaca na mestima gde su ubijeni Jana Tučev i Borivoje Spasojević danas je u severnom delu Kosovske Mitrovice obeleženo 18 godina od martovskog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji.

ПАРАСТОС КОД СПОМЕНИКА БЕЛИ АНЂЕО: У Косовској Митровици обележено 18 година од мартовског погрома Срба (ФОТО)

Foto: I. R.

Pitanje koje je i ovog puta postavljeno i na koje već 18 godina nema odgovora je ko je, po čijoj naredbi i zašto ubijao nevine ljude i proterivao ih sa svojih vekovnih ognjišta. Zatraženo je da se počinioci, ali i nalogodavci ovog pogroma, koji se desio pred očima međunarodne zajednice, pronađu i kazne. 

Parastosu ubijenim Srbima u martovskom pogromu prisustvovali su načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Vučina Janković, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radovijević, predstavnici udruženja boraca, porodice ubijenih i brojni građani. 

Povodom obeležavanja 18 godina od martovskog pogroma u Gradskom muzeju u Severnoj Kosovskoj Mitrovici otvorena je izložba slika. 

U jednom od najvećih egzodusa Srba u novijoj istoriji stradalo je 19 osoba, zapaljeno je i opljačkano više od 900 kuća iz kojih je proterano preko 4.000 Srba, uništeno i oskrnavljeno 35 crkava i manastira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom