SRBIJA ĆE PONOVO IMATI JEDAN LET ZA MOSKVU: Predsednik objasnio razlog za ovakvu odluku

Tanjug

12. 03. 2022. u 22:20

IMAĆEMO ponovo samo jedan let za Moskvu i hoće li time biti zadovoljni oni koji vode hajku protiv Srbije u vezi sa letovima ka glavnom gradu Rusije, upitao je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

СРБИЈА ЋЕ ПОНОВО ИМАТИ ЈЕДАН ЛЕТ ЗА МОСКВУ: Председник објаснио разлог за овакву одлуку

Foto: Printskrin/ TV Pink

Vučić je na TV Pink primetio da se vodi hajka protiv Srbije, u kojoj se kaže da je Beograd udvostručio avione, za Moksvu, da zarađujemo na “ukrajinskoj krvi".

- Kao da imamo 200 umesto 100 aviona, a ne dva umesto jednog -  prokomentarisao je on.

Na konstataciju da Srbija jedina ima letove za Moskvu, Vučić je primetio da niko neće da dira one u NATO, koji su delom u Evropi, a delom u Aziji, a imaju 30 puta više letova za Moskvu, od nas, navodeći da misli na Tursku.

- Ili, što to ne kažu nekim zemljama zaliva, koje mole za naftu, a imaju 15 puta više letova nego mi… Imaćemo jedan let dnevno, da ne mogu da nam kažu da zarađujemo i hoćete li da budete zadovoljni? - upitao je Vučić.

Foto: Printskrin/ TV Pink

Kako kaže, to su sitnice, ukazujući, na primer, i da je koks za našu čeličanu krenuo iz ukrajinske luke, a da “nemamo pojma” gde se nalazi. Podsetio je da je Nemačka zabeležila 26 milijardi gubitka zbog Krima, dodajući da sadašnji gubici mogu da se očekuju u bilionima.

- Ljudi moraju da razumeju težinu situacije, koja je sve teža iz dana u dan, u svakoj sferi - konstatovao je Vučić.

Ponovio je da građani Srbije imaju najjeftiniju struju, kao i da su cene goriva, uz poskupljenje, manje nego u Evropi.

- Da li vas plašim ili ne? Govorim istinu. Hoćete li kao neki da govorim? Meni se ovo ne isplati da govorim 15 dana do izbora -  dodao je Vučić.

On je rekao da država nastoji da pomogne svima, koliko može, i onima koji su radili sa ruskim partnerima, voćari, povrtari.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ U OBRENOVCU I BUSIJAMA: Budućnost pripada onima koji grade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna