VULIN OŠTRO ODGOVORIO INCKU I ŠVARC-ŠILINGU: Srbija jeste direktna pretnja svakome ko misli da može da ponovi pogrom Srba

Novosti online

07. 03. 2022. u 13:14

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija dugoročna i direktna pretnja za svakog ko misli da može od Srba da napravi izbeglice, a od Srbije teritoriju, a ne državu sa svojim stavom.

ВУЛИН ОШТРО ОДГОВОРИО ИНЦКУ И ШВАРЦ-ШИЛИНГУ: Србија јесте директна претња свакоме ко мисли да може да понови погром Срба

Novosti

Povodom izjava prištinskih zvaničnika i bivših visokih predstavnika za BiH Kristijana Švarc-Šilinga i Valentina Incka da je Srbija pretnja po region, Vulin je rekao za TV "Pink" da Srbija jeste direktna pretnja svakome ko misli da može da ponovi pogrom Srba sa Kosova i Metohije, "Oluju", Jasenovac...

Vulin je ocenio da će, ukoliko Priština bude primljena u NATO, to biti direktna pretnja Srbiji oružanim sukobom.

On je, govori o zahtevima Prištine da hitno bude primljena u članstvo NATO, istakao da je jasno da Priština pokušava da iskoristi to što se dešava na istoku Evrope da bi naškodila Srbiji.

Prema njegovim rečima, ako Zapad želi da od samoproglašenog Kosova napravi članicu NATO, bez ispunjavanja bilo kojeg standarda i kršeći sve povelje i sporazume, onda daje Prištini mogućnost da napadne Srbe, provocira Srbiju do granica da ne može, a da ne odgovori.

Komentarišući izjave bivših visokih predstavnika za BiH Švarc-Šilinga i Incka koji su povezali događaje u Ukrajini sa BiH, te naveli da ideje "velike Srbije" žive i predstavljaju veliku opasnost, Vulin je zapitao od koga je to BiH ugrožena.

"Od koga je ugrožena BiH? Od Srba koji žive u i rođeni su u BiH? Sećam se narativa sa početka građanskog rata u BiH kako su Srbi izvršili agresiju. Pa kako je izvršio agresiju onaj ko je rođen u BiH?", upitao je Vulin.

On je rekao da se čula i ideja da BiH postane ekspresno članica EU i NATO.

"Drago mi je da postane članica EU. To znači da i Republika Srpska ide u EU ili nema Republike Srpske? Šta su mislili? Kako su to zamislili, hoće li milion Srba da uđe u tu EU ili hoće BiH bez milion Srba?", zapitao je Vulin.

Podsetivši na neke predstavnike međunarodne zajednice koji govore o upotrebu zabranjenog oružja u Ukrajini, Vulin je naveo da u ovom trenutku u Srbiji ima više od 80 zagađenih mjesta od kasetnih bombi koje je ispalio NATO tokom bombardovanja Srbije.

Vulin je ponovio da Srbija ostaje vojno neutralna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!