SRBIJA NAŠA POLITIKA: Socijalisti održali centralni predizborni skup u Beogradu

V. N.

06. 03. 2022. u 20:18

MI smo državotvorna, patriotska stranka, ujedno i socijalistička. Uvek smo delili sudbinu svoga naroda. Ponosni smo na naše rezultate ostvarene u proteklih deset godina koliko smo u koaliciji sa Aleksandrom Vučićem - poručio je u nedelju lider socijalista na centralnom skupu liste "Ivica Dačić - premijer".

СРБИЈА НАША ПОЛИТИКА: Социјалисти одржали централни предизборни скуп у Београду

Foto Tanjug

On je na mitingu na Beogradskom sajmu pred mnogobrojnim pristalicama i partijskim saborcima rekao da je u prethodnom periodu došlo do finansijske konsolidacije, uspešno smo se borili sa pandemijom, veliki broj stranih investicija... Dačić je u jednom trenutku zatražio da se upale svetla u sali, da vidi narod, da svakog pogleda u oči i da svako njega pogleda u oči:

- Ne treba da se krijemo ni od koga.

Vreme je da sad posvetimo pažnju običnom čoveku, svakodnevnom životu ljudi i njihovih porodica, boljim uslovima rada, socijalnoj zaštiti i pravdi, da pomažemo seljacima, majkama, da se žene izjednače sa platama sa muškarcima...

Najoštrije se borimo protiv desnice, nasilnika i revizionizma, veličanja nacizma.

- Patriotizam je centralno pitanje. Sve stranke i političari moraju da odgovore na tri pitanja. Prvo je šta ćete sa Kosovom i Metohijom, da li ste da se prizna ili ne. Socijalisti, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije nikada neće priznati Kosovo. Dok sam bio ministar, 18 zemalja je povuklo priznavanje Kosova. Drugo pitanje je hoćemo li u NATO? Mi nećemo u NATO, mi smo rušili njihove avione. I treće pitanje je šta ćemo sa Rusijom i Kinom? Srbija je zemlja kojoj je narušen suverenitet i teritorijlni integritet, oni koji su bombardovali Srbiju sada od nas traže da osudimo Rusiju i uvedemo sankcije. Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da izgubimo podršku za očuvanje KiM.

Dačić je poručio da onaj ko se zalaže za sankcije Rusiji, nije protiv Rusije već protiv Srbije.

- Naša politika je Srbija - rekao je on.

Prisutnima se obratio i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, kao i kandidat za gradonačelnika Beograda Toma Fila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)