BORIS DŽONSON PROVOCIRA SRBE: Putin je kao Milošević

Novosti online

05. 03. 2022. u 20:45

PREMIJER Velike Britanije Boris Džonson smatra da Vladimir Putin i Slobodan Milošević imaju zajedničke karakteristike, ističući da je Milošević taj koji je "Srbe ubedio da se na Kosovu i Metohiji rodio nacionalizam i srpska nacija".

БОРИС ЏОНСОН ПРОВОЦИРА СРБЕ: Путин је као Милошевић

Foto: Profimedia

On je u intervjuu za "El Pais“kazao da veruje da postoji veoma bliska analogija između sadašnjeg ponašanja Putina i onoga što je Slobodan Milošević uradio poslednjih godina.

- Veoma je interesantno da su oba lidera dugo na vlasti, obe autokrate imaju za cilj rast, nastoje da ojačaju svoju unutrašnju poziciju i pronalaze veliki nacionalistički cilj - rekao je premijer Džonson.

Džonson tvrdi da je Milošević pokušao da ubedi Srbe da su Kosovo i Metohija mesto gde su se "rodili nacionalizam i srpska nacija“ .

- Slobodan Milošević je identifikovao Kosovo (i Metohiju) kao mesto rođenja srpske nacije i inspirisao je svoj narod zabludom da tu zemlju treba osloboditi i spasti - rekao je Džonson.

Kaže da postoji velika sličnost između "katastrofalne greške Miloševića" i onoga što je ruski predsednik rekao o Kijevu, poreklu ruske religije, kulture i civilizacije i njegovim ciljevima za Ukrajinu.

Džonson je govorio i o Haškom tribunalu i dokazima protiv Rusije.

- Kada je u pitanju Međunarodni krivični sud, ovo je njihov slučaj. To bi trebalo da bude prikupljanje dokaza. Ako postoje dokazi o korišćenju ilegalne municije, kasetnih bombi ili nedozvoljenog oružja, to će morati da se reši u Holandiji - rekao je Džonson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (26)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)