SRBIMA SA KOSOVA I METOHIJE NE DAJU NI NA GROBLJE: Sramna akcija policije lažne države na Zadušnice (FOTO)

Novosti online

26. 02. 2022. u 16:41

ZBOG jednostrane akcije policije tzv. Kosova koja je bez ikakvog prava pre dva dana teškom mehanizacijom prekopavala puteve u opštinama Zubin Potok i Leposavić više sela ostalo je odsečeno od sveta, a meštani brojnih zaselaka danas nisu mogli da odu na Zadušnice i zapale sveće za svoje najmilije, naveo je Petar Petković, direktor kancelarije za KiM.

СРБИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ НЕ ДАЈУ НИ НА ГРОБЉЕ: Срамна акција полиције лажне државе на Задушнице (ФОТО)

Foto: Facebook/Dr Petar Petković

- Tako su potpuno odsečena groblja u selima i zaseocima Drainoviće, Vitakova, Žareva, Šipova, Paruce, Zečeviće i Junake u opštini Zubin Potok. Zbog akcija Kosovske policije meštani ovih zaseoka istovremeno su onemogućeni da obavljaju svakodnevne poslove, odlaze na posao, posećuju lekara ili čak sahranjuju svoje preminule!

- Slična situacija je danas zabeležena i u zaseocima opštine Leposavić gde na Zadušnice Srbi iz Raške i Novog Pazara nisu mogli da obiđu grobove svojih predaka u selima Vračevo, Trebiće i Bare. Odsečen je i put koji vodi ka selima Stanuloviće i Trešnjica i gde se takođe nalaze mesna groblja koja danas Srbi nisu mogli da posete.

Nažalost, i Srbi koji su danas na Zadušnice uspeli da posete groblja svojih najmilijih, naišli su na oskrnavljene himke, razrušene i polomljene spomenike u mestima koja smeju da posećuju samo na ovaj dan. I to je slika politike Aljbina Kurtija i ostalih albanskih političara koji ni mrtvim Srbima ne daju mira - dodaje Petković.

- Ali dok god oni ruše, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je tu da obnavlja i u ponedeljak će biti postavljeni novi nadgrobni spomenici u Kišnici, koje su albanski ekstremisti razrušili krajem prošle godine, a čiju smo obnovu obećali - zaključio je Petković.

BONUS VIDEO - ČEČENSKI GARDISTI STIGLI U UKRAJINU? Ramzan Kadirov objavio snimak, prekaljeni borci dolaze na front

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)