SLUŠAO SAM OBRAĆANJE PUTINA: Vučić poručio - pretpostavio sam da će se situacija razvijati u ovom smeru

Novosti online

21. 02. 2022. u 21:21

U VANREDNOM obraćanju javnosti, iz Monaka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se i povodom poslednjih dešavanja u Ukrajini.

СЛУШАО САМ ОБРАЋАЊЕ ПУТИНА: Вучић поручио - претпоставио сам да ће се ситуација развијати у овом смеру

Foto: Profimedia

Vučić je komentarisao odluku Vladimira Putina da prizna nezavisnost Donjecka i Luganska.

- Razgovor sa Makronom je bio važan, očekujem da bude još važnih razgovora narednih dana, ostaju veli strahovi da li bi sve to moglo da se proširi na ostatak Evrope i Zapadni Balkan. Ja nikada nisam video takvu odlučnost kod Putina. Mi bismo nekada razgovarali o Ukrajini po više od sat vremena, u Sočiju smo razgovarali o Ukrajini tri minuta. Pošto mogu da kažem da ga dobro poznajem, ja sam bio jedan od retkih koji su mogli da pretpostave da će se situacija razvijati u ovom smeru - rekao je Vučić.

Dodao je da je slušao obraćanje predsednika Rusije.

- To je Putin kakvog poznajem iza medijskih objektiva, kada sedite i ručate sa njim. Govorio je ono što misli, naročito o Lenjinu. To sam već slušao uživo. U jednom trenutku je rekao da je autor Sovjetske Ukrajine Lenjin, i rekao, u po meni malo oštrijem tonu, da Ukrajina sprovodi dekomunizaciju i ruši spomenike Lenjinu - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!