SAVREMENU UKRAJINU STVORILA JE RUSIJA: Oči sveta uprte u Putina - "To su ruske teritorije otcepljene bez pitanja!"

Novosti onlajn

21. 02. 2022. u 20:32

KAKO je na početku svog obraćanja naciji istakao predsednik Rusije Vladimir Putin, soituacija u Donbasu je postala kritična.

САВРЕМЕНУ УКРАЈИНУ СТВОРИЛА ЈЕ РУСИЈА: Очи света упрте у Путина - То су руске територије отцепљене без питања!

Foto: Printscreen/Jutjub

- Situacija u Donbasu je ponovo postala kritična i obraćam vam se direktno, ne samo kako bih ocenio situaciju, već kako bih informisao javnost o odlukama koje smo doneli i o mogućim daljim koracima - istakao je.

Putin je svoj govor počeo od istorijskih činjenica rekavši da je savremena Ukrajina u potpunosti stvorena od strane Rusije i to na račun otcepljenja dela ruskih istorijskih teritorija bez pitanja ruskih građana.

Takođe je rekao i da je Ukrajina za Rusiju ne samo „susedna zemlja“, već deo njene istorije u kojoj žive njeni prijatelji, kolege, rodbina i bliski ljudi.

- Ukrajinu i dalje možemo da zovemo Ukrajinom Vladimira Iljiča Lenjina. Rusija je spremna da pokaže Ukrajini šta znači prava dekomunizacija - naveo je ruski predsednik.

Govoreći o dugu koji je imao Sovjetski Savez, Putin je rekao da je Rusija ceo dug samostalno otplatila, uključujući i ukrajinski, iako je bilo dogovoreno da sve republike doprinesu otplati duga proporcionalno njihovim ekonomskim potencijalom. 

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)