U PRAGU ODRŽAN PROTEST PROTIV OTIMANJA KOSMETA: Geopolitički interesi odvajaju KiM od Srbije

Novosti online

18. 02. 2022. u 01:05

U PRAGU je u četvrtak održan protestni miting povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, u organizaciji udruženja Prijatelji Srba na Kosovu.

У ПРАГУ ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ОТИМАЊА КОСМЕТА: Геополитички интереси одвајају КиМ од Србије

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić

Kao i ranijih godina – protest se održava na godišnjicu secesije srpske južne pokrajine – jedan od govornika je bio poslanik u češkom parlamentu za pokret Sloboda i direktna demokratija Jaroslav Foldina.

Po njegovom mišljenju, smisao protesta je ukazivanje na kršenje međunarodnog prava. Takođe, kako je napomenuo, rešenje problema bi trebalo da bude zasnovano na međusobnom dogovoru Srba i Albanaca. Foldina je ocenio i da iza secesije Kosova stoje i geopolitički interesi velesila, prenosi portal Geopolitikon.

Pored Jaroslava Foldine, na protestu su govorili Vaclav Dvoržak, režiser i direktor udruženja koje je organizovalo miting, poslanik Evropskog parlamenta iz pokreta Sloboda i direktna demokratija i nekadašnji češki ministar zdravlja Ivan David, kao i bivši češki ministar spoljnih poslova i predsednik Generalne skupštine UN Jan Kavan.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - ŽIVELA SRBIJA: Poruka na Kuli Beograd za Dan državnosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!