POD HITNO DA UVEDE RED U SVOJ RESOR: Ministar Momirović odgovorio Zorani Mihajlović (VIDEO)

Tanjug

02. 02. 2022. u 16:10

MINISTAR građevinarstva, Tomislav Momirović poručio je danas potpredsednici vlade i ministarki energetike Zorani Mihajlović, povodom njene izjave da radovi na izgradnji saobraćajne infrastrukture malo kasne i da bi moglo više da se uradi na tom planu, da ne kasni nijedan projekat i bi ona trebalo pod hitno da uvede red u svoj resor.

ПОД ХИТНО ДА УВЕДЕ РЕД У СВОЈ РЕСОР: Министар Момировић одговорио Зорани Михајловић (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Sava Radovanović

- Primetio sa izjavu poštovane koleginice i moram da primetim da ona sadrži nekoliko sistemskih nelogičnosti. Poslednji put kad sam prolazio pored kabineta ministarke energetike, nisam primetio da na tabli piše predsednik vlade ili predsednik Republike. Pa, se onda i pitam sa kojim autoritetom ili idejom ona dovodi u pitanje rokove i dinamiku koje je postavio, pre svega, predsednik Republike, predsednica vlade i ja kao resorni ministar - rekao je Momirović odgovarajući na pitanja novinara u Svilajncu.

Naglasio je da se trenutno izvodi jako puno projekata i da nema kašnjenja ni na jednom projektu.

Sve projekte koje smo počeli završavamo u predviđenoj dinamici i uvek idemo ispred predviđenih rokova, kazao je Momirović.

- Poštovana koleginica po drugi put vodi Ministarstvo energetike, kao ponavljač. I ja mogu samo da joj poručim ono što sam joj poručio na sednici vlade, da bi trebalo pod hitno da uvede red u svoj resor. Jer, ako to ona ne uradi, moraće neko drugi umesto nje. A sve drugo, mislim da je pravo vreme i mesto sednica Vlade Srbije - naglasio je Momirović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je još jednom naglasio da kašnjenja nema niti da ga je bilo prilikom otvaranja deonice auto puta Preljina - Pakovraće.

- Mi smo želeli da ovu deonicu koja je najznačajnija što pre pustimo u saobraćaj, kako bismo građane Čačka rasteretili ogromnog tranzitnog saobraćaja. Sam ugovorni rok za ovu deonicu nije postojao, mi smo ga sami postavili da on bude kraj decembra. I mi smo građevinske radove završili do kraja decembra 2021. godine - kaže Momirović.

Ističe da je malo duži bio rok tehničkog prijema, ali da za takve radove i projekte koji će ostati decenijama ispred nas nije toliko značajno da li je probijen rok dve nedelje odnosno da ili su radovi završeni 20. decembra ili 20. januara.

- Ceo ovaj autoput koji je pokrenuo svojom energijom predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo je da bude završen mnogo godina ranije, a mi danas imamo realnost da pored ovog autoputa imamo još devet autoputeva i brzih saobraćajnica - rekao je ministar Momirović i ponovio da ni na jednoj trasi u izgradnji nema kašnjenja.

Mihajlovićeva je jutros tokom gostovanja na TV K1 rekla da je veoma ponosna na sve stotine kilometara autoputeva koje je uradila kao ministraka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Mislim da sam i te kako deo celog procesa izgradnje autoputeva, zato što na ugovoru za nastavak autoputa ''Miloš Veliki'' od Čačka do Požege stoji moj potpis - rekla je ona.

Dodala je kako je dobro što su poslovi u saobraćaju i infrastrukturi nastavljeni, ali da "možda mogu da idu malo bolje i da neke stvari tu kasne".

BONUS VIDEO: PRED SRBIJOM NOVI AUTO-PUTEVI I PRUGE - Pogledajte šta nas očekuje u ovoj godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba