HRVATI SE RADUJU PONOŠU: Likuju zbog najavljene kandidature za predsednika

Novosti online

30. 01. 2022. u 10:30 >> 10:31

HRVATSKI "Jutarnji list", poznat po ekstremističkim i antisrpskim tekstovima, piše o najavljenoj kandidaturi opozicionog kandidata Zdravka Ponoša za predsednika Srbije, sa posebnim akcentom na njegovo rodno mesto Golubić kod Knina, ali i velikoj ljubavi ovog političara prema gradu Zagrebu.

ХРВАТИ СЕ РАДУЈУ ПОНОШУ: Ликују због најављене кандидатуре за председника

Foto: Printscreen

Opoziciona koalicija okupljena oko Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Demokratske stranke Zorana Lutovca i Narodne stranke Vuka Jeremića te još nekih manjih organizacija na izborima za predsednika Srbije koji su najavljeni za 3. aprila kandidovaće Zdravka Ponoša, donedavnog visokog zvaničnika Narodne stranke i nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije u vreme vladavine Borisa Tadića.

- Time je ujedno okončan i dramolet u ovoj opozicionoj grupaciji nastao nakon što je SSP pomalo neočekivano podržao Ponoševu kandidaturu dovevši tako ostale članice koalicije pred svršen čin, a ponajpre Jeremića koji se pre nekoliko nedelja razišao s Ponošem, svojim nekadašnjim stranačkim potpredsednikom, te je bio skloniji kandidaturi drugog stranačkog "asa" Miroslava Aleksića - navodi hrvatski medij i dodaje:

- Nakon višednevnih javnih prepucavanja i prozivki Jeremić i njegovi ljudi su očito odlučili da izbegnu predizborni raskol s Đilasom i ostalima i podrže Ponoša.

Zaljubljen u Zagreb

Kako piše "Jutarnji list", Ponoš je rođen u Golubiću kod Knina, a bio je zaljubljen u Zagreb.

- Bio je zaljubljen u Zagreb koji nije nameravao da napusti. Kako je rekao za "Vreme", nakon završetka Akademije želeo je da ostane u Zagrebu gde je živeo gotovo deset godina i saživeo se sa sredinom, a uz to su mu ponudili da ostane na Akademiji kao asistent. Naime, ispričao je kako je otkrio čari Zagreba te stalno "visio" u SKUC-u, KSET-u i Kulušiću. U Zagrebu se i oženio Hrvaticom - navodi "Jutarnji".

BONUS VIDEO - NOVA ERA SRPSKE ŽELEZNICE: Ovako izgleda test vožnja brzog voza koji će povezati Beograd i Novi Sad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona