LAJČAK O ČETVRTOJ RUNDI RAZGOVORA: Na vidiku potencijalne opcije za dogovor o tablicama između Beograda i Prištine

Tanjug

28. 01. 2022. u 23:00

SPECIJALNI predstavnik EU Miroslav Lajčak izrazio je nadu da su eksperti Beograda i Prištine nakon četvrte runde razgovora u okviru Radne grupe za iznalaženje trajnog rešenja za registarske tablice, bliži potencijalnom rešenju.

ЛАЈЧАК О ЧЕТВРТОЈ РУНДИ РАЗГОВОРА: На видику потенцијалне опције за договор о таблицама између Београда и Приштине

Foto Tanjug

-Ekspertske delegacije Srbije i tzv. Kosova došle su danas u Brisel na četvrti sastanak Radne rupe o registarskim tablicama. Razgovori su doneli više jasnoće o potencijalnim mogućnostima i mogućim rešenjima, naveo je Lajčak na Tviteru.

Dodao je da je ohrabrio obe delegacije da nastave rad na opcijama, a u svetlu približavanja roka za predstavljanje rezultata.

Radna grupa za registarske tablice formirana je dogovorom glavnih pregovarača Beograda i Priststine krajem septembra u cilju prekida blokada na administrativnim prelazima i iznalaženja trajnog rešenja za registrske tablice po EU standardima i prakasama.

Prvi sastank ove Grupe održan je 21. oktobra u Briselu, a dogovoreno je da će rezulati biti predstavljeni za šest meseci na sastanku dijaloga Beogrda i Prištine na viskom poloitičkom nivou.

BONUS VIDEO - NAŠA SVETINJA, MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)