VESELJI VRAĆEN U HAG: Boravio na Kosovu dva dana zbog smrti majke

Tanjug

12. 01. 2022. u 09:11

JEDAN od šefova tzv. OVK Kadri Veselji iz pritvora u Hagu bio je prebačen na Kosovo, gde je boravio nepuna dva dana, pošto mu je pre nekoliko dana preminula majka.

ВЕСЕЉИ ВРАЋЕН У ХАГ: Боравио на Косову два дана због смрти мајке

Foto: Printscreen

Prema saopštenju Specijalizovanih veća Kosova, on je juče vraćen nazad u Hag u pritvorski objekat tog suda.

Poseta Kosovu mu je bila odobrena odlukom sudije za prethodni postupak "zbog uverljivih humanitarnih razloga, kako bi se sastao sa porodicom".

Poseta je obezbeđena pod nadzorom, a on ostaje pritvorenik u prethodnom postupku Specijalizovanih veća, navodi sud i dodaje da Euleks i kosovska policija pružaju podršku Specijalizovanim većima Kosova sa sedištem u Hagu.

Veseljiju je ista poseta porodici bila omogućena i u julu prošle godine kada mu je preminuo otac.

Optužen je za ratne zločine nad Srbima i Albancima nelojalnim OVK i drugim osobama zajedno sa još trojicom nekadašnjih šefova te paravojske - Hašimom Tačijem, Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem.

BONUS VIDEO: 

BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MOĆAN PRIKAZ PVO NA PEŠTERU: U vežbu uključeni FK-3, kao i modernizovani radar “žirafa“