LINTA O PROBLEMIMA PROTERANIH: Nastavak borbe za rešavanje stambenog pitanja prognanih

Tanjug

22. 12. 2021. u 18:56

NARODNI poslanik Miodrag Linta razgovarao je danas u Skupštini Srbije sa delegacijom Odbora za rešavanje stambenog pitanja prognanih Srba iz Hrvatske i BiH.

ЛИНТА О ПРОБЛЕМИМА ПРОТЕРАНИХ: Наставак борбе за решавање стамбеног питања прогнаних

Foto: Tanjug

Predsednica tog odbora Dragica Babić rekla je na konferenciji za novinare da su oni grupa nezadovoljnih građana zbog sporog rešavanja regionalnog stambenog programa koji je, kaže, trebalo da se završi još 2017.godine.

Ona je kazala da su zbog toga pokrenuli akciju u kojoj je sakupljeno 8.411 potpisa, odnosno toliko je upitnika popunjeno, a cilj akcije je bio da se pošalje pismo predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću, u kojem traže da prime njihovu delegaciju.

-Nadam se da ćemo u kratkom periodu dobiti zadovoljavajući odgovor, rekla je Babić u Skupštini Srbije.

Linta je kazao da ga je delegacija upoznala sa uspešnom akcijom popunjavanja anketnog upitnika.

-Vlada Srbije je 2012.godine započela realizaciju takozvanog regionalnog stambenog programa sa ciljem da u narednih pet godina reši stambeno pitanje prognanih Srba iz BiH i Hrvatske, donator su bili EU i niz pojedinačnih država, rekao je Linta.

Nažalost, program se, kako tvrdi, sprovodi sporo i “aljkavo”, ukazujući da je nedavno stigla i izjava iz Komesarijata za izbeglice da će, posle završetka tog programa 2022.godine, pitanje više od 12.000 porodica ostati nerešeno.

-Sustina priče je da ću lično kao poslanik sada zajedno sa odborom nastaviti borbu dok se pitanje ne reši i dok najveće žrtve ratova na prostoru bivše Jugoslavije ne reše važno pitanje, rekao je Linta.

BONUS VIDEO: VOJNA VEŽBA - Zajednički udar 2020. Pasuljanske livade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave