PLAN BERIŠE, HARADINAJA I KURTIJA: U Tirani za Vučića spremaju proteste ekstremista sa Kosova

Novosti online

18. 12. 2021. u 14:54

ALBANSKI ekstremisti uz obilatu pomoć političara sa Kosova spremaju za ponedeljak i utorak proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će tih dana boraviti u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan" - saznaju "Novosti".

ПЛАН БЕРИШЕ, ХАРАДИНАЈА И КУРТИЈА: У Тирани за Вучића спремају протесте екстремиста са Косова

Foto: Printsreen

Prema našim izvorima, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Salji Beriša/Foto: AP Photo/Hektor Pustina

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Ramuš Haradinaj/Foto: AP

Zbog toga su danas u južnu srpsku pokrajinu otisli Lušaj i Dolapi da organizuju dolazak ekstremista sutra i prekosutra u Tiranu, a ovu operaciju podržava i aktuelni premijer privremenih institucija u Prištini Albin Kurti.

Foto: EPA

Očekuje se da će ulazak biti organizovan preko Morine, iz Crne Gore i Severne Makedonije, kako ih policija ne bi vratila.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Protest 2019. godine/Foto: Arhiva Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)