UZELI NOVAC, A SADA HOĆE JOŠ: Premijerka Ana Brnabić o uzrocima protesta protiv Rio Tinta

Novosti online

04. 12. 2021. u 13:44

PREMIJERKA Ana Brnabić rekla je danas šta je razlog nezakonite blokade i "ekoloških" protesta pod palicom opozicionih partija.

УЗЕЛИ НОВАЦ, А САДА ХОЋЕ ЈОШ: Премијерка Ана Брнабић о узроцима протеста против Рио Тинта

Foto: Tanjug

- Jasno je zašto Đilasovci protestuju protiv Rio Tinta - doveli ih u Srbiju, uzeli im koliko su stigli (ovaj M.B. 717.000 evra), sada bi da ih oteraju, pa da od nekog sledećeg uzmu još 717.000 za istu zemlju. U krug. Nego, opet to preko narodne grbače. Njima novac, ostalima problemi - napisala je premijerka na tviteru.

Podsećamo danas se održava nezakonita blokada saobraćajnica u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Proteste pod parolom zaštite životne sredine organizuju opozicioni političari.

U isto vreme predsednik Aleksandar Vučić obilazi mesta zapadne Srbije, i stigao je u selo Gornju Nedeljicu, gde će u 15 časova razgovarati sa meštanima o eksploataciji jadarita od strane firme Rio Tinto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)