KRSTIĆU I ŠABANIJU POTVRĐENA PRESUDA: Još jedna sramna odluka Apelacionog suda lažne države

D.Zečević

03. 12. 2021. u 08:23

APELACIONI sud lažne države Kosovo potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini izrečenu 23. marta ove godine.

КРСТИЋУ И ШАБАНИЈУ ПОТВРЂЕНА ПРЕСУДА: Још једна срамна одлука Апелационог суда лажне државе

Foto privatna arhiva

Ovo presudom su Zlatan Krstić iz Nerodimlja kod Uroševca i Destan Šabani osuđeni za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, na 14 godina i šest meseci, odnosno na sedam godina zatvora.

Zlatan Krstić je optužen da je 26. marta 1999. godine u selu Gornje Nerodimlje kod Uroševca navodno učestvovao u napadu na civilno albansko stanovništvo, odnosno u proterivanju petnaest članova albanske porodice i odvođenju četiri taoca, koje je kasnije navodno mučio i ubio vatrenim oružjem. Destani je optužen da je tokom ratnih dejstava na Kosovu kao pripadnik srpskih policijskih snaga u svojstvu policijskog inspektora i naoružan automatskim oružjem navodno naredio da se tela žrtava sahrane bez dostojanstva, kršeći pravila ratovanja i humanitarnog prava.

Branilac Zlatana Krstića advokat Dejan Vasić ovu presudu Apelacionog suda ocenio je skandaloznom, dok članovi njegove porodice ističu da za vreme ratnih dejstava Krstić nije bio na Kosovu, budući da se njegova porodica još ranije iselila u okolinu Kragujevca.

I dok Vasić ističe da niko od ispitanih svedoka tužilaštva nije potvrdio da je video Krstića kako izvodi bilo koje delo za koje se tereti, njegov sin Aleksandar ispričao je nedavno "Novostima" da je Zlatan posle 1999. godine dolazio često u okolinu Uroševca gde poseduju imanje. Zato se članovi njegove porodice pitaju kako je moguće da Zlatana niko nije optužio prethodnih dvadesetak godina, već onda kada je otišao u opštinu da izvadi lična dokumenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)