ZAŠTO JE "GENERAL" RAMA PODNEO OSTAVKU: Odbio naređenje da ofarba četiri američka vojna oklopna vozila prilikom akcije na Jarinju

Novosti online

30. 11. 2021. u 11:41

SAMOZVANI general-pukovnik Rahman Rama podneo je ostavku na mesto "komandanta" tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, prenosi Indeks onlajn.

ЗАШТО ЈЕ ГЕНЕРАЛ РАМА ПОДНЕО ОСТАВКУ: Одбио наређење да офарба четири америчка војна оклопна возила приликом акције на Јарињу

Foto AP

Izvori portala navode da je Rama predao ostavku u "Predsedništvu", a da će njegov naslednik biti Baškim Jašari.

Baškim Jašari je sin Rifata Jašarija iz Prekaza. On ima čin "generala KBS".

Albanski mediji u Prištini su nedavno preneli da je procedura za Raminu smenu pokrenuta pre dva meseca, nakon sukoba sa samozvanim ministrom odbrane Armendom Mehajem.

Do nesuglasica između "komandanta KBS" i samozvanog ministra odbrane došlo je 18. septembra, dve noći pre akcije tzv. kosovske policije na severu - skidanja srpskih registarskih tablica.

Mehaj je te večeri naredio komandi "KBS" da ofarba četiri američka vojna oklopna vozila "M1117 ASV" u plavo, sa obrazloženjem da će biti korišćena kao podrška policijskoj akciji na severu Kosova i Metohije, što je Rama kategorički odbio.

Takva praksa, inače, nije dozvoljena u okviru sporazuma o isporuci vozila iz SAD, što su kasnije zvanično i saopštili iz Vašingtona.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)