DAČIĆ POZVAO ŠPANSKOG KRALJA DA POSETI SRBIJU: To bi bio veliki korak napred u odnosu Srbije i Španije

Tanjug

27. 11. 2021. u 15:50

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je pozvao španskog kralja Felipea VI da poseti Srbiju, ocenjujući da bi to bio veliki korak napred u odnosima Srbije i Španije, koje i sada imaju mnogo toga zajedničkog.

ДАЧИЋ ПОЗВАО ШПАНСКОГ КРАЉА ДА ПОСЕТИ СРБИЈУ: То би био велики корак напред у односу Србије и Шпаније

Foto: Tanjug

Dačić, koji učestvuje na 143.zasedanju Interparlamentarne unije u Madridu, imao je niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima različitih zemalja, među kojima su Egipat i Bahrein, a sreo se, kaže, i sa španskim kraljem Felipeom VI.

- Imali smo priliku da razgovaramo sa domaćinima na prijemu prvog dana. Kralju Felipeu sam preneo da nijedan španski kralj, niti premijer, nije bio u poseti Srbiji. Napomenuo sam taj podatak i svi su bili iznenađeni, jer su Španija i Srbija prijateljske zemlje - rekao je Dačić novinarima u Madridu.

Ukazuje da to jeste činjenica i da to, kako kaže, treba ispraviti.

- Španski kralj je obećao da će o tome razgovarati sa premijerom Sančezom - rekao je Dačić.

Španija i Srbija imaju mnogo toga zajedničkog i zajedničke interese i to bi bio veliki korak napred, ocenio je predsednik Skupštine Srbije. Dačić je u bilateralnu posetu pozvao i predsednika Senata, kao i predsednicu Kongresa.

Povodom 130.godišnjice od kako je Srbija postala članica Interparlamentarne unije, sledeće nedelje 1. i 2.decembra će u našu zemlju doći predsednik te organizacije Duarte Pačeko, najavio je Dačić.

- Imaćemo ne samo bilateralne susrete, nego će se obratiti i poslanicima Skupštine Srbije - rekao je Dačić.

On je istakao da je posetu Madridu iskoristio i da iznese politička stanovišta u vezi sa najvažnijim pitanjima za Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi „Vihor 2024“ na poligonu „Pešter“