VULIN POSTAVIO KURTIJA NA MESTO: Velika Albanija - najveća opasnost za mir na Balkanu

Novosti online

22. 11. 2021. u 16:15

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin smatra da je najveća opasnost za mir na Balkanu - Velika Albanija i da je stvaranje srpskog sveta potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi.

ВУЛИН ПОСТАВИО КУРТИЈА НА МЕСТО: Велика Албанија - највећа опасност за мир на Балкану

Foto: ATV printskrin

- Kada god sam upozoravao da je Velika Albanija cilj i Prištine i Tirane bio sam napadan i označavan kao neko ko destabilizuje Balkan. Kurti je najavio stvaranje Velike Albanije i ceo Zapad ćuti. Šiptari nikada u svojoj istoriji nisu učinili nijedan samostalan potez i ćutnja Zapada to samo potvrđuje. Najveća opasnost za mir na Balkanu je Velika Albanija i pokušaj da se albansko nacionalno pitanje reši komadanjem Srbije, a onda i ostalih država na Balkanu.

Zato je stvaranje srpskog sveta jedina brana uspostavljanju Velike Albanije i potreba Srba da znaju da neće biti prepušteni sami sebi, ostavljeni bez zaštite i podrške Srbije. Granice na Balkanu ne smeju da se menjaju i zato se takav princip mora potvrditi na primeru Srbije. Zapad koji ćuti kada se govori o Velikoj Albaniji, treba da bude još tiši kada se razmišlja o srpskom svetu. Sve što se dozvoli Šiptarima, ne može da se uskrati Srbima - odgovorio je ministar unutrašnjih poslova, koji boravi na zasedanju Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, na najavu stvaranja Velike Albanije od strane samozvanog premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest