DIVAN RUČAK NA PETROVARADINU: Vučić ugostio Petera Sijarta (FOTO)

Novosti online

22. 11. 2021. u 15:43

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić priredio je ručak za ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta na Petrovaradinu, posle svečane ceremonije obeležavanja početka radova na deonici Novi Sad-Kelebija, u okviru projekta brze pruga Beograd-Budimpešta.

ДИВАН РУЧАК НА ПЕТРОВАРАДИНУ: Вучић угостио Петера Сијарта (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Posebna čast mi je pripala da ugostim ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta - naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Vučić je objavio i fotografije sa, kako je naveo, "divnog ručka" na Petrovaradinu.

Predsednik Srbije prethodno je rekao da će deonica brze pruge od Novog Sada do Subotice i granice sa Mađarskom kod Kelebije, koja je danas počela da se gradi, biti završena pre kraja 2024. godine i poručio da će Srbija nastaviti da se razvija i menja na bolje.

Vučić je rekao da ćemo se već za dva meseca voziti prvom deonicom brze prugom kroz Srbiju, od Beograda do Novog Sada samo pola sata.

Pruga Novi Sad - Subotica duga je 108,2 kilometra i na toj trasi biće izgrađeno ukupno 49 podvožnjaka, nadvožnjaka i sličnih objekata.

BONUS VIDEO - JA SAM UBEĐEN DA JE VUČIĆ RAZOČARAN: Orlić duhovito odgovorio na reči Dragana Đilasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)