VUČIĆ O SRAMNOJ IZJAVI VESNE PEŠIĆ: Ponosan sam na to što sam predložio!

Novosti online

11. 11. 2021. u 11:44

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da poštuje sve žrtve i da je veoma ponosan što je predložio da se deo obale između dva mosta na Savi nazove po jasenovačkim žrtvama.

ВУЧИЋ О СРАМНОЈ ИЗЈАВИ ВЕСНЕ ПЕШИЋ: Поносан сам на то што сам предложио!

Foto: Novosti

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da komentariše izjavu Vesne Pešić, da je "izjednačio jasenovačke sa srebreničkim žrtvama".

- Ne znam šta bih vam rekao, da idem sad u istoriju da objašnjavam nema mnogo smisla. Izražavam pijetet prema svim žrtvama, ali možda me je napala zbog toga što sam predložio da se obala između dva mosta nazove po jasenovačkim žrtvama - rekao je Vučić tokom posete TENT-u u Obrenovcu.

Istakao je da srebreničke žrtve nije nikada nipodaštavao i dodao da Srbija do sada nije imala nijednu ulici ili slično koja bi nosila naziv po jasenovačkim žrtvama.

One koji ga zbog toga optužuju Vučić je nazvao podanicima i poslušnicima raznih iz regiona i inostranstva, da se nikome ne bi zamerili pa ih, kako kaže, baš briga za najstrašnije zločine i prolivenu krv naših sunarodnika.

Rekao je da nije čitao ni čuo zbog čega ga je Pešićeva kritikovala i dodao:

- Ponosan sam što sam to predložio lično i verovatno sada treba da budem obešan.

Poručio je da uvek moramo da poštujemo srebreničke i druge žrtve, ali i jasenovačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (16)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!