UPIRU PRSTOM U BEOGRAD: Reakcija Prištine posle intervuja Nikole Selakovića za "Novosti"

V. N.

28. 10. 2021. u 21:40

MINISTARSTVO spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova optužilo je u četvrtak Beograd da se ne pridržava dogovora o prekidu kampanje za "otpriznavanje kosovske nezavisnosti".

УПИРУ ПРСТОМ У БЕОГРАД: Реакција Приштине после интервуја Николе Селаковића за Новости

Arhiva

Ova reakcija usledila je posle intervjua koji je šef srpske diplomatije Nikola Selaković dao "Večernjim novostima", a u kojem je izneo da je mnogo više od deset zemalja spremno da preispita svoje odluke o KiM.

U odgovoru za portal "Telegrafi", MSP tzv. Kosova navelo je da Srbija nikada nije prekinula kampanju i da se ne pridržava dogovora iz Vašingtona, kao i da kontinuirano radi na slabljenju pozicije Prištine u međunarodnoj areni.

Selaković je, međutim, za "Novosti", precizirao da Srbija neće povući prvi potez, jer bi odmah bila proglašena za provokatora i da je spremna i da nastavi moratorijum na lobiranja za priznavanja i otpriznavanja dogovoreno Vašingtonskim sporazumom. Međutim, u Prištini ne postoji dobra volja za poštovanje bilo kog sporazuma.

Inače, u septembru je istekao jednogodišnji moratorijum iz Vašingtonskog sporazuma, koji su odvojeno potpisali predstavnici Beograda i Prištine, a odnosi se na obustavljanje lobiranja za nezavisnost, odnosno kampanje otpriznavanja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024