LAŽNA DRŽAVA UDARILA NA RUSIJU: Priština proglasila dva zvaničnika personama non grata

Novosti online

22. 10. 2021. u 17:18

PRIŠTINA je proglasila dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji personama non grata.

ЛАЖНА ДРЖАВА УДАРИЛА НА РУСИЈУ: Приштина прогласила два званичника персонама нон грата

Foto: Printskrin

Samozvana predsednica privremenih "institucija" u Prištini Vjosa Osmani kaže da su dva zvaničnika kosovskog predstavništva Ambasade Ruske Federacije u Srbiji proglašena personama non zbog, kako je navela, njihove štetne aktivnosti „koje su narušile nacionalnu bezbednost i ustavni poredak (lažne) Republike Kosovo”.

Osmanijeva je na Fejsbuku napisala da je to bio njen zahtev ministarki spoljnih poslova Doniki Gervali koja je, kaže, danas donela odluku o proglašenju dva zvaničnika za nepoželjne osobe.

Dodala je da je istovremeno tzv. kosovsko "ministarstvo spoljnih poslova" obavestilo institucije za sprovođenje zakona i nadležne organe o primeni te odluke.

- (Kvazi) institucije (lažne) republike "Kosovo" odlučne su u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regionu, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća SAD, NATO i EU. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati sa našim američkim i evropskim saveznicima kako bi sprečili da (tzv.) Kosovo i naš region bude plen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije. Uveravam građane da (kvazi) institucije (lažne) republike "Kosovo" neće oklevati da deluju svaki put kad dođe do narušavanja bezbednosti i ustavnog poretka u zemlji - napisala je Osmanijeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)